Carolien van den Berg

Carolien van den Berg

Carolien van den Berg is de dochter van Bob van den Berg. In 2016 schreef, produceerde en speelde zij de solovoorstelling ‘Wie de f*** is oom Jo?’ In deze voorstelling neemt Carolien van den Berg de toeschouwer mee op haar zoektocht naar de waarheid achter het unieke overlevingsverhaal van haar vader in de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van zijn boek ‘Buitenspel’ duikt Carolien de archieven in. Als een detective legt ze haar verbijsterende familiegeschiedenis bloot, stap voor stap wordt duidelijk wat er met haar vader, oom Jo en oma is gebeurd.

‘Wie de f*** is oom Jo?’ is ook het verhaal van een dappere 17-jarige Amsterdamse jongen die met de dood op de hielen het leven ontdekt.

Een leven als in een spannend jongensboek. In een dynamisch videodecor wisselen archiefbeelden, familiefilms en foto’s elkaar af. Balancerend tussen humor en ernst ontdekt Carolien het verhaal dat haar vader haar nooit kon vertellen. De vragen die ze zichzelf stelt over de gebeurtenissen van toen, maar zeker ook over die van nu, worden vragen die iedereen aangaan.

 Voor meer informatie over de voorstelling: www.wieisoomjo.nl

 

 

Carolien van den Berg speelde na haar studie aan de Theaterschool Amsterdam in diverse theater-, film- en televisieproducties, waaronder in de bekende VPRO-serie De Freules. Ze schreef en speelde eerder eigen theaterproducties, zoals ‘Montana’ met Theo Nijland, in de regie van Frans Weisz. Ze ontving in 1983 een Gouden Kalf als beste actrice voor haar rol in de film ‘Vroeger kon je lachen’ van de befaamde Bert Haanstra. Zij speelt in 2017 in de tv-serie ‘Celblok H’ en in de familiefilm ‘Hotel met de grote L’ en is in het najaar van dat jaar te zien in de nieuwe Net 5 serie ‘De Spa’.